agenda

Aanstaande activiteiten

1 september 2022
werksessie

Circo Track – Met zorg verpakt (1, 15 en 22 september)

In deze CIRCO Track gaan zorginstellingen, afvalverwerkers, leveranciers, en producenten van zorgproducten, opzoek naar duurzame oplossingen die helpen om de grote afvalberg vanuit de zorg te verminderen. Deze CIRCO Track kan zorginstellingen, afvalverwerkers, leveranciers en producenten van zorgproducten helpen om de grote afvalberg vanuit de zorg te verminderen. Zorginstellingen kopen een groot deel van hun afval in. Dat kan en moet anders, want zorginstellingen hebben een plicht om hun afval te verminderen waarop wordt toegezien. Het terugdringen van afval lukt alleen als de gehele keten meewerkt. Waar begin je dan? Lees hier meer over deze Circo Track en de inhoud van het programma.

Data en locatie

Datum: 1 september, 15 september en 22 september. Tijd: ntb Locatie: Noord-Holland / ntb Interesse om deel te nemen? Meld je dan nu aan in via dit formulier!
Lees verder
5 september 2022
kennis
10:30 / 14:15

Maak kennis met de KIA CE-subsidie

Bent u ondernemer en ontwikkelt u innovatieve circulaire producten, processen of diensten? Of wilt u onderzoek doen met een kennisinstelling, zodat u in een latere fase innovatieve circulaire producten kunt ontwikkelen? Maak dan op 5 september kennis met de nieuwe subsidie Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie regeling (KIA CE). Datum: Maandag 5 september Tijd: 10:30 - 14:45 Locatie: Vergadercentrum Vredenburg, Vredenburg 19, 3511 BB Utrecht NL Deelname: Gratis - Aanmelden Organisatoren: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Op de bijeenkomst hoort u meer over de voorwaarden om gebruik te maken van deze nieuwe subsidieregeling. Laat uw projectidee alvast toetsen. En ontmoet andere bedrijven/onderzoeksinstellingen voor mogelijke samenwerking. Subsidie Kennis- en Innovatie Agenda - Circulaire Economie (KIA CE) In een circulaire economie gebruiken we grondstoffen minimaal. In zo'n  ‘kringloopeconomie’  proberen we materialen en producten zo lang mogelijk te gebruiken. Met de KIA CE-subsidie kunnen ondernemers en onderzoeksinstellingen vernieuwende producten, processen of diensten ontwikkelen die hieraan bijdragen. Of onderzoek doen dat helpt innovatieve circulaire producten te ontwikkelen. De regeling opende op 5 juli 2022.

Voor wie?

Projecten die vallen binnen deze sectoren, krijgen subsidie. Deze bijeenkomst is interessant voor ondernemers en onderzoeksinstellingen in de sectoren:
  • consumentengoederen;
  • maakindustrie (de verwerking van materialen tot nieuwe producten);
  • bouw.

Programma

10:30 uur - Inloop met koffie 11:00 uur  - Algemeen programma: Introductie Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie en gekozen  productgroepen door Martine Roza (Taakveldcoördinator Visie, Innovatie en Kennis Circulaire Economie binnen het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat). Belangrijkste punten van de regeling door RVO. Mogelijkheid om vragen te stellen. 12:00 uur -  Lunch 12:45 uur - Vervolg algemeen programma: Vertegenwoordigers van projecten uit de eerste openstelling van de KIA-CE delen hun ervaringen. 13:15 uur - Ronde 1. kennismaking en advies: Kennismaking: ga in gesprek met andere deelnemers om tot een nog beter voorstel en/of consortium te komen. Advies: bespreek je projectidee met een van de RVO adviseurs. 14:00 uur - Ronde 2. kennismaking en advies 14:45 uur - Einde

Meld u aan

Meld u aan met dit  aanmeldformulier. Kennis en Innovatie Agenda - Circulaire Economie (KIA CE) In opdracht van: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Lees verder
9 september 2022
locatiebezoek
09:00 / 12:00

Werkbezoek project Duurzame Bloemkool

Datum9 september 2022 - 9.00 tot 12.00 uur Locatie Smaakcentrum Westfriesland, middenweg 5 in Hem Locatie bloemkoolveld, Elbaweg 2 in Hem

Werkbezoek project Duurzame Bloemkool

Graag nodigen wij u uit voor het werkbezoek Duurzame Bloemkool op vrijdag 9 september in Hem. Het project Duurzame bloemkool is een R&D icoonproject dat volledig vanuit de provinciale Voedselvisie wordt gefinancierd. Het programma start om 9.00 bij Smaakcentrum Westfriesland en wordt vervolgd met een bezoek aan een bloemkoolveld waar onderzoekers en telers aan het woord komen. Daarna neemt u zelf de proef op de som: we gaan de bodem beoordelen op diverse factoren. Wij willen u vragen om zich aan te melden voor dit werkbezoek via www.bloemkoolja.nl Op percelen van bloemkooltelers Wim Reus en Pé Slagter in Noord-Holland wordt onderzocht wat de invloed is van het niet onderwerken van vaste mest op de bodemkwaliteit, opbrengst, productkwaliteit van de gewassen, uitspoeling naar oppervlakte water, onder- en bovengrondse biodiversiteit (microben, aaltjes, insecten en akkervogels).

Programma

  • 9.00 - ontvangst met koffie en thee Presentatie Duurzame Bloemkool Deelnemende telers aan het woord
  • 10.30 - Bezoek aan bloemkoolveld Uitleg over proeven door onderzoekers Experiment
  • 11.30 - Afronding en kleine lunch
  • 12.00- Einde programma

Praktische informatie

  • Locatie Smaakcentrum Westfriesland, middenweg 5 in Hem
  • Locatie bloemkoolveld, Elbaweg 21 in Hem
  • Reistijd tussen locaties is 5 minuten met de auto + 10 minuten wandelen naar bloemkoolveld.
  • Let op: vergeet bij slecht weer geen regenlaarzen en/of regenkleding.
  • AANMELDEN: Aanmelden voor het werkbezoek graag via www.bloemkoolja.nl

Over het project

Het project 'Duurzame Bloemkool' doet onderzoek naar de effecten van het niet verplicht onderwerken van vaste strorijke mest op kleigrond. Vaste mest moet volgens de stikstofwet direct na uitrijden ondergewerkt worden. Maar wat zijn de gevolgen van wel of niet onderwerken? Met een ontheffing van LNV onderzoeken we de verwachte positieve effecten van niet onderwerken van mest op bodem, biodiversiteit en productkwaliteit. De resultaten van dit onderzoek moeten helpen bij het vaststellen of het wenselijk is de huidige regelgeving met betrekking tot het verplicht onderwerken van mest aan te passen, om zodoende een remmende factor voor het gebruik van vaste mest én voor het sluiten van kringlopen in de landbouw weg te nemen. Het onderzoek vindt plaats van 2020 tot en met 2023. Het project is te volgen op www.boerenbusinessinbalans.nl via deze link Bloemkoolproject online.
Ik denk dat we veel kennis opdoen waarmee we hethuidige mestbeleid kunnen veranderen ten gunste van de biodiversiteit. Aangezien we als agrariërs in en met de natuur werken en leven en dat in de toekomst moeten blijven doen, is het belangrijk dat we de natuurlijke processen niet verstoren. - Wim Reus
Binnen het project wordt samen gewerkt met Hall Larenstein, Inholland, Vonk (voorheen Clusius College) en projecten zoals Biodiversperspectief. Partners van het project zijn Provincie Noord-Holland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ministerie van LNV, Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Green Campus, Vollegrondsgroente.net, Lectoraat Duurzame Bodem Aeres en Ecolane.
Lees verder

Eerdere activiteiten

30 juni 2022
webinar
14:00 / 15:00

Webinar ‘Inkopen met impact’

‘Contractmanagement is veel meer dan leveranciers aan hun afspraken houden’ zegt strategisch contractmanager Peter van Boven. Ben je nieuwsgierig naar wat inkopen en contract management bij de Rijksoverheid inhoudt? Bezoek dan het webinar 'Inkopen met impact' op 30 juni, waarin strategisch contractmanager Peter van Boven van het ministerie van Financiën vertelt over het aanbestedingsproject De Haagse Hub. Een project met impact, want de logistieke hub aan de rand van Den Haag scheelt 90 % leveringen in de binnenstad per dag. Wanneer en waar • Datum: 30 juni 2022 • Tijd: 14:00 - 15:00 uur • Locatie: Online vanuit je eigen omgeving • Aanmelden: Tot 28 juni Meld je aan voor het webinar Inkopen met impact
Lees verder
locatiebezoek

Circulaire bouwtour

30 juni – Circulaire bouwtour. Aanmelden kan al via bharskamp@odnhn.nl Meer informatie volgt snel
Lees verder
29 juni 2022
netwerkbijeenkomst / werksessie
09:00 / 11:00

Op de koffie bij GO!-NH en Circulair WF

In de regio werken we samen met ondernemers en partners aan vele circulaire initiatieven.  Initiatieven die opschaling nodig hebben, initiatieven die een nieuw netwerk nodig hebben of die om een andere businesscase of productieproces vragen, of … je wilt je oriënteren op wat circulaire bedrijfsvoering en ketensamenwerking inhoudt, of je aansluiten bij bestaande initiatieven. Kortom, het is tijd om met elkaar koffie te drinken, bij te praten en vooral te kijken hoe we elkaar verder kunnen helpen.

Wanneer & waar

Datum: 29 juni Tijd: 9.00-11.00 uur Locatie: Omgevingsdienst NHN, Dampten 2, Hoorn (Op loopafstand van het station en parkeerplaats aanwezig.) Aanmelden: via deze link: Agenda – GO!-NH (go-nh.nl) Kosten: geen

Programma

9.00 uur Ontvangst door Caroline Beelen en Barbara Harskamp 9.15 uur Welkom, doel en over Circulair WF en GO!-NH 9.30 uur Pitch Kevin Loomans over wat hij aan GO!-NH en Circulair WF heeft. 9.40 uur Open pitch ronde 9.55 uur Opwarmrondje voor matchmaking & Vraag en aanbod muur 10.00 uur Netwerken voor matchen (onder genot van hapje & drankje) 10.30 uur Pitch ondernemer 10.40 uur Samenvatting ochtend, vervolg & ophalen welke matches er zijn. 10.50 uur Wie heeft nog geen match? Doe je pitch! 11.00 uur Einde koffietijd. Tot ziens op 29 juni. We bouwen graag met jullie samen verder aan de circulaire economie.
Lees verder
27 juni 2022
netwerkbijeenkomst

VNG congres: Circulair WF op kaart

27 juni – VNG congres: Circulair WF op kaart! Info volgt.
Lees verder
7 juni 2022
kennis

kennissessie Bouwbesluit: circulaire belemmeringen en oplossingen

7 juni – kennissessie Bouwbesluit: circulaire belemmeringen en oplossingen Meer informatie volgt
Lees verder
25 april 2022
inspiratiesessie
09:30 / 13:00

Inspiratiesessie circulaire horeca op maandag 25 april 2022; Circulaire horeca: meten is weten!

De gast verwennen met duurzame kwaliteit op zijn bord en tegelijk kosten besparen op je bedrijfsvoering. Dat is mogelijk. Hoe dan? Maar liefst 25 horecaondernemers uit de regio hebben een circulaire scan laten uitvoeren. Op maandag 25 april 2022 tijdens de inspiratiesessie delen we de resultaten met jou. Wat blijkt? Meer circulaire prikkels in je horecabedrijf brengen is een recept voor succes! Het staat uitgebreid op het menu van deze inspiratiesessie. Thema Wanneer Nederlanders uit eten gaan willen zij steeds vaker duurzaam genieten. Het is lekkerder als je weet dat producten afkomstig zijn uit je eigen omgeving en biodiverse (seizoens)groente de boventoon voert op de kaart. Echter duurzaamheid is niet alleen smakelijker voor de gast, het is ook beter voor de zaak. Hoe kun je verspilling tegengaan? Hoe ga je om met reststromen? Het zijn vragen die steeds relevanter worden in deze tijd. Hoe krijg je de leverancier zover dat hij de verpakkingen meteen mee terugneemt? Het draagt bij aan ‘guilty free’ eten voor de gast en brengt meer efficiency in je bedrijfsvoering. Kortom, het maakt het verhaal rond, of beter gezegd: circulair. Wanneer De Provincie Noord-Holland en Circulair Westfriesland organiseren op maandag 25 april 2022 samen met CREM en Dutch Cuisine een inspiratiesessie over echt Nederlands koken en circulaire kansen in de horeca. Tijdens deze sessie leer je als horecaondernemer waar de directe besparingskansen liggen. Ook horen we tijdens deze sessie graag of en hoe we jou verder kunnen helpen naar een duurzame circulaire bedrijfsvoering. Je krijgt ook een beeld van circulaire quick-wins in jouw bedrijf. Goed voor jouw imago en jouw portemonnee. Victor Langen: ‘’Een onverwacht belangrijk argument voor de horeca om met duurzaamheid aan de slag te gaan, is dat het eenvoudiger blijkt om loyaler personeel vast te houden/te werven.’’ Locatie De inspiratiesessie circulaire horeca vindt plaats bij Restaurant Waegh, Roode Steen 8, 1621 CV Hoorn (klik op het adres voor een routebeschrijving). Zin om de toekomst te proeven? Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 20 april 2022 door een e-mail te sturen naar Bas Cloo bas@dutch-cuisine.nl Programma 9.30 uur - Inloop, ontvangst met koffie/thee. 9:45 uur - Welkom door Dennis Hermans, provincie Noord-Holland en Barbara Harskamp, Circulair Westfriesland. 9.55 uur - Introductie van
  • Het begrip circulair in de Horeca.
  • Het programma en de scans. Waarom deze aanpak?
  • De rol en achtergrond van Dutch Cuisine en CREM.
10.15 uur - Inspirerende verhalen van horecaondernemers over wat de scan hen heeft geleerd.
  • D’oude Waegh-                Frank Wiese
  • Op Oost –                         Valerie Jongeneel
  • Fort resort Beemster-     Eveline Colijn
10.45 uur - Presentatie van de resultaten van de duurzaamheidsscans bij 25 horecaondernemers in de regio. Wat zijn de quick-wins? Waarmee maak je echt het verschil? Ophalen wat ondernemers nodig hebben voor een volgende stap. Handreiking (tools) voor horecaondernemers & tijd voor discussie. 11.15 uur
  • Dick Schaap – Local food hero/Groente en fruitleverancier voor de Horeca Waarom lokaal en regionaal? Hoe doen ze dat bij Dick?
  • VHC Jongens- Horeca totaal groothandel Wat is de rol van de groothandel? Wat doet ze al en hoe kan ze nog beter inspelen op de circulaire behoefte van de Horeca?
11.45 uur - Circulair koken à la Dutch Cuisine: hoe doe je dat? Start introductie op verspillingvrij koken en proeverij door Dutch Cuisine en tegelijkertijd een informele lunch van de Waegh. 13.00 uur - Einde sessie Waarom meedoen?
  • Geeft een impuls aan innovatie en creativiteit.
  • Versterkt je imago bij bestaande en nieuwe klanten.
  • Biedt kansen om nieuwe doelgroepen te binden en te boeien: ook medewerkers.
  • Biedt kansen voor kostenbesparing.
  • Biedt kansen voor samenwerking met andere bedrijven en/of met horecagroothandels die hieraan deelnemen.
Deelname is kosteloos. Aanmelden is nodig ivm lunch, dat kan bij bas@dutch-cuisine.nl Over de organisatoren
  • Provincie Noord-Holland is een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van circulair ondernemen. Door middel van programma's, kennisbijeenkomsten en subsidies helpt zij ondernemers in de provincie met het ontwikkelen van een circulair bedrijfsmodel en bij het uitvoeren van circulaire projecten. Kijk voor meer informatie op www.noord-holland.nl/onderwerpen/klimaat_energie/circulaire_economie
  • Circulair Westfriesland is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijven Groep, Omgevingsdienst NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Rabobank. Circulair Westfriesland bundelt circulaire kennis en kunde in de regio. Door slim om te gaan met grondstoffen, dragen ​wij bij aan een duurzame en toekomstbestendige economie. Wij helpen ondernemers om de zorg voor het milieu te verbinden aan een gezonde bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op www.circulairwestfriesland.nl
  • Dutch Cuisine maakt zich hard voor de Nederlandse keuken en eetcultuur. Deze eetcultuur gaat uit van smaak en gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid. Het is gebaseerd op principes die duurzaam zijn voor mens en milieu. Dutch Cuisine heeft het landelijke programma ‘Biodiversiteit op je Bord’ ontwikkeld. Het doel hiervan is om lokale producten die beter zijn voor biodiversiteit, natuur en landschap via de menukaart van horeca en cateraars te stimuleren. Kijk voor meer informatie op www.dutch-cuisine.nl
  • Met de grenzen van de planeet en sociale uitdagingen steeds nadrukkelijker in zicht, zet CREM zich in voor een duurzame economie en maatschappij. Samen met en in opdracht van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en burgers. En zodanig dat iedereen zich herkent in de uitdagingen en oplossingen. We zijn hierbij breed inzetbaar, van onderzoek tot training en implementatie, van een brainstorm tot de monitoring van resultaten. Kijk voor meer informatie op www.crem.nl
Lees verder
13 april 2022
webinar
09:00 / 10:00

Stichting BouwCirculair; Webinar Moederbestek.nl

Op 8 februari is er een bijeenkomst geweest voor alleen opdrachtgevers met een toelichting op de werking van Moederbestek.nl Deze toelichting willen we nu ook online geven voor de gehele markt op 13 april van 9 - 10 uur. Het verzoek is om deze uitnodiging te delen met en door te sturen naar alle personen en organisaties die betrokken zijn bij inkoop, aanbesteding en uitvoering.
  • interne en externe bestekschrijvers
  • inkopers
  • toeleveranciers
  • aannemers
  • projectleiders
  • werkvoorbereiders
Tijdens de bijeenkomst: -             gaan we in op de achtergrond van de duurzame minimale eisen voor onder meer beton, asfalt en andere producten; -             geven we aan waar en welke informatie voor bestekschrijvers en inkopers is te vinden op Moederbestek.nl; -             geven we uitleg over de Projectenmodule en de rollen van de opdrachtgever, aannemer en leveranciers; -             laten we zien hoe de Certificerende Instelling de Checks uitvoert; -             laten we zien op welke wijze de informatie in het systeem verwerkt moet worden; -             laten we zien hoe we deze data verwerken tot een dashboard voor de opdrachtgever; -             laten we zien op welke wijze en in welke mate Moederbestek.nl bijdraagt aan de ambities en doelstellingen voor de Circulaire Economie. En er is natuurlijk ruimte voor vragen. Aanmelden kan via deze LINK.
Lees verder
29 maart 2022
webinar
15:00 / 16:15

Online informatiesessie Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Wilt u met uw bedrijf overstappen op schonere bouwmachines? Laat u dan online bijpraten over de binnenkort verwachte Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB). Deze regeling is bedoeld voor de verduurzaming van werk-, vaar- en voertuigen in de bouwsector. Na dit webinar weet u meer over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen, de criteria om aan te vragen voor de SSEB en de stappen in het aanvraagproces. Luister en kijk mee. Stel uw vragen via de chat.

3 subsidiemogelijkheden

Tijdens de bijeenkomst bespreken we ook de 3 subsidiemogelijkheden van de SSEB:
  • SSEB Aanschaf: voor bedrijven die één of meer nieuwe, volledig emissieloze bouwmachines willen kopen of financiel leasen. Dit zijn bouwwerktuigen, hulpfuncties of bouwvoertuigen zonder schadelijke uitlaatgassen.
  • SSEB Retrofit: voor bedrijven die de uitstoot van bestaande bouwmachines of zeegaande bouwvaartuigen willen verminderen (emissiearm, met een SCR katalysator). Of die deze emissieloos willen maken (zonder schadelijke uitlaatgassen).
  • SSEB Innovatie: voor bedrijven die nieuwe emissieloze bouwmachines ontwikkelen en emissieloos bouwen efficiënter willen maken. Bijvoorbeeld door het opdoen van praktijkervaring met nieuwe machines en/of met tank- en laadoplossingen.

Voor wie?

  • Bouwbedrijven/aannemers, bouwlogistieke bedrijven, loonbedrijven, GWW-bedrijven en verhuurders van bouwmachines: voor hen zijn alle 3 subsidiemogelijkheden interessant.
  • Kennis- en onderzoeksinstellingen en NGO’s die in een innovatieproject samenwerken met (een) onderneming(en): voor hen is de SSEB Innovatie interessant.

Programma

Tijd Onderdeel Wie?
14:45 uur Online inloop
15:00 uur Welkom, introductie en voorstellen van spreker Erik Peekel (host)
15:03 uur Introductie ‘Op weg naar Schoon en Emissieloos Bouwen’ | Achtergrond bij onder meer de Routekaart SEB Valentijn Holewijn (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
15:10 uur SSEB Aanschaf en SSEB Retrofit | Criteria en aanvraagproces in stappen Cor Sagel (RVO)
15:40 uur Pauze
15:45 uu SSEB Innovatie | Soorten innovatieprojecten, criteria, samenwerkingsverbanden en aanvraagproces Kasper Zom (RVO)
16:10 uur Afsluiting Erik Peekel (host)

Aanmelden

Meld u nu aan voor het webinar.

Meer weten?

Lees verder
28 maart 2022
inspiratiesessie / kennis / werksessie

Praat mee over de Voedselvisie op 28 maart 2022

De provincie Noord-Holland heeft op 1 februari 2021 de voedselvisie 2020-2030 vastgesteld. Daarin ondersteunt de provincie schakels in de voedselketen op weg naar een duurzaam en betaalbaar (circulair) voedselsysteem. Dat is goed voor bodem, water, biodiversiteit, klimaat en het verdienmodel van de agrarisch ondernemer. In onze uitvoeringsagenda staat opgeschreven welke activiteiten we in de jaren 2021 en 2022 oppakken om dat doel te gaan bereiken. Het platform Boer & Business in Balans is het netwerkplatform dat door ons is opgericht om de overgang naar een duurzamer voedselsysteem te stimuleren en aan te jagen. Met dit platform bieden we inspiratie, delen we kennis en werken we samen aan innovatieve oplossingen die ons voedselsysteem meer in balans brengen vanuit het milieu, de bodem, het verdienmodel van de boer, de omgeving en onze gezondheid. Op dit platform is animatie opgenomen over het voedselsysteem. In het kader van de uitvoeringsagenda 2021-2022 worden een zevental voedselvisiecafé georganiseerd.

Data en aanmelden

Datum: 28 maart 2022 Locatie: Boerderij Wennekers, Hobrede 16 in Hobrede. Aanmelden is nodig en kan via deze link Het reizende Voedselvisiecafé van provincie Noord-Holland opent in maart en april haar deuren: praat mee over duurzame landbouw- en voedselsystemen in jouw regio en verbind jouw activiteiten en ideeën met die van anderen om samen tot impactvolle duurzame initiatieven te komen. Lees meer via boerenbusinessinbalans.nl/initiatieven/maart-en-april-voedselvisiecafe-s-netwerken-elkaar-vinden-en-samen-aan-de-slag-gaan
Lees verder
22 maart 2022
webinar
15:00 / 16:15

Webinar Subsidie Circulaire ketenprojecten

Wilt u samen met andere mkb-ondernemers een (nieuw) circulair product of circulaire dienst op de markt zetten? En wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Dan is dit webinar interessant voor u, want de subsidie Circulaire ketenprojecten gaat rond mei 2022 voor de 3e keer open! Ontdek waar u zoal op moet letten. In dit webinar gaan we in op de geleerde lessen van de subsidierondes in 2020 en 2021. U komt daarbij te weten hoe u de beste kans maakt en welke wijzigen u kunt verwachten voor 2022.

Voor wie is dit interessant?

Dit webinar richt zich op mkb-ondernemers met circulaire ambities. En bent u als ondernemer toevallig gevestigd op Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Ook dan komt u mogelijk in aanmerking voor deze subsidie.

Waarom deelnemen?

  • U ontvangt informatie over de subsidie voor circulaire ketenprojecten die u anders niet had gehad;
  • U bereidt zich voor op hoe u een aanvraag voor deze subsidie zo goed mogelijk kunt doen;
  • U raakt geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk van eerdere ketenprojecten die subsidie kregen.

Sprekers

  • Corine de Rijke (adviseur en jurist bij RVO)
  • Sandra Kolodzinskyi (adviseur Circulaire Economie, Energie en Klimaat internationaal bij RVO)

Datum en tijd

  • Datum: dinsdag 22 maart 2022
  • Tijd: van 15:00 uur tot 16:15 uur

Meld u aan

Meld u aan via het Versnellingshuis CE. Vlak voor het webinar ontvangt u de link tot deelname.

Meer weten?

Subsidie Circulaire ketenprojecten
Lees verder
More
Circulair WestFriesland is een initiatief van Duurzaam Ondernemend Westfriesland


Circulair Westfriesland is primair gericht op bedrijven, organisaties en overheden. We zetten praktisch in op inkoop & aanbesteden, onderlinge kennisdeling, partijen verbinden en concrete gezamenlijke projecten.