CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

agenda

Aanstaande activiteiten

14 juni 2023
werksessie
00:00

Circulaire sloop

14 juni - Circulaire sloop. Werksessie om sloopvergunning te koppelen aan de nieuwbouw of herontwikkelingsvergunning. Meer info volgt.
Lees verder
23 juli 2023
inspiratiesessie / netwerkbijeenkomst
00:00

Circulaire inspiratie & netwerkborrel bij Clean2Anywhere

23 juli - Circulaire inspiratie & netwerkborrel bij Clean2Anywhere. Wil je dit niet missen zijn? Geef je nu al op bij Chris Wever
Lees verder
2 november 2023
28 november 2023
kennis / ketenbijeenkomst
12:00 / 14:30

Project ‘Duurzame Bloemkool’

Afgelopen jaren hebben we in het Project ‘Duurzame Bloemkool’ samen met wetenschappers, agrarisch ondernemers, docenten en studenten hard gewerkt. Met deze mail wil ik u graag updaten over de stand van zaken en u uitnodigen voor de bespreking van de resultaten en formuleren van beleidsdoelen op dinsdag 28 november 2023  vanaf 12.00 uur.

Stand van zaken

Sinds maart 2021 zijn onderzoekers en studenten bezig geweest met het verzamelen en analyseren van data uit het Livinglab in Noord-Holland. Er zijn heel veel veldwerk en labmetingen gedaan om de volgende vragen te beantwoorden:
  1. Wat is het effect van bovengronds aanwenden van dierlijke vaste mest op de fysische, chemische en biologische bodemeigenschappen?
  2. Wat is het effect van bovengronds aanwenden van dierlijke vaste mest op uitspoeling naar oppervlaktewater?
  3. Wat is het effect van bovengronds aanwenden van dierlijke vaste mest op bovengrondse biodiversiteit (insecten en weidevogels)?
  4. Wat is het effect van bovengronds aanwenden van dierlijke vaste mest op de opbrengst, productkwaliteit, en voedingswaarden van de gewassen?

Bespreken resultaten en formuleren doelen

U bent bij deze van harte uitgenodigd op 28 november van 12 tot 14.30 in Matrix ONE op het science park in Amsterdam. Aanmelden kan via de mail; r.vanmaanen@uva.nl Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag en hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid op dinsdag 28 nov! https://onswfmedia.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2014/10/Roodesteen_deWaag_horeca_terras-750x422.jpg
Lees verder

Eerdere activiteiten

6 juni 2023
ketenbijeenkomst
00:00

Circulair Textiel

5 en 6 juni - Circulair Textiel. Info volgt.
Lees verder
5 juni 2023
ketenbijeenkomst
00:00

Circulair Textiel

5 en 6 juni - Circulair Textiel. Info volgt.
Lees verder
1 juni 2023
informatiebijeenkomst
12:30 / 16:45

Informatiebijeenkomst KIA CE: ontdek de kansen voor uw circulaire innovatie

Ontwikkelt u innovatieve circulaire producten, processen of diensten of doet u hier onderzoek naar? Op deze bijeenkomst hoort u alles over de subsidieregeling Kennis en Innovatie Agenda - Circulaire Economie (KIA CE). Stel uw vragen, geef aan wat uw wensen zijn en laat uw projectidee toetsen. Ontmoet andere bedrijven en onderzoeksinstellingen voor een mogelijke samenwerking en inspireer elkaar.
Data: Donderdag 1 juni, 12:30 - 16:45
Locatie: De Observant Amersfoort, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort
Deelname: Gratis Organisatoren: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
In een circulaire economie gebruiken we grondstoffen minimaal. We proberen materialen en producten daarom zo lang mogelijk te gebruiken. De producten moeten veilig zijn en de kwaliteit zo hoog mogelijk. Onderzoekt of ontwikkelt u zo’n nieuw product, dienst en/of proces? Vanaf 22 mei kunt u weer subsidie aanvragen via de regeling Kennis en Innovatie Agenda - Circulaire Economie (KIA CE).

Wat kunt u verwachten?

  • In het eerste deel van de bijeenkomst hoort  u meer over de KIA CE. Bas Warmenhoven (Coördinator kennis en innovatie, Ministerie Infrastructuur en Waterstaat) vertelt u meer over de productgroepen. Hij neemt u mee in de belangrijkste punten van de regeling.
  • Jan Jonker vertelt u meer over de ervaringen van de adviescommissie. Hoe beoordelen we uw aanvraag? Aanvragers in de eerste aanvraagronde van de KIA CE delen daarna hun ervaringen met u.
  • Hoe maximaliseert u uw slagingskansen? In 2 verdiepingssessies gaan we dieper in op de mogelijkheden die de regeling biedt voor uw situatie. De thema’s van de verdiepingssessies bepalen we met de bij de registratie aangegeven voorkeuren.
Dagvoorzitter Navied Tavakolly (Programmamanager KIA CE) heet u welkom en praat u door de bijeenkomst heen.
Lees verder
31 mei 2023
webinar
20:00 / 21:00

Webinar Minder kunstmest

Woensdag 31 mei organiseren wij het webinar Minder kunstmest. Je kunt je hiervoor aanmelden via dit aanmeldformulier. Hoe kun je in de melkveehouderij de kunstmestgift verlagen zonder dat je opbrengsten er onder lijden? De inzet van kruidenrijk grasland werkt positief, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Pedro Janssen Is onderzoeker Duurzame veehouderij & Agrobiodiversiteit bij het Louis Bolk Instituut. Hij is gespecialiseerd in productief en extensief kruidenrijk grasland. Ook begeleidt hij boeren met de inpassing en management in hun bedrijf. Hij vertelt hoe je kunstmest kunt besparen met kruidenrijk grasland, en de functie van witte klaver daarin. Een melkveehouder vertelt over zijn praktijkervaringen en licht toe wat het afbouwen van kunstmest heeft gedaan voor de bodem. Woensdag 31 mei, van 20.00 tot 21.00 uur Luister naar de verhalen van deze (ervarings)deskundigen. Stel je vragen. Deel je kennis. Ga in gesprek met andere boeren. Aanmelden voor het webinar kan via de aanmeldknop verderop op deze pagina. Programma 20.00 uur  Welkom en introductie door Rob Janmaat 20.00 uur  Uitvoeringsteam Voedselvisie Noord-Holland 20.05 uur  Toelichting door Pedro Janssen, Louis Bolk Instituut 20.25 uur  Praktijkervaringen 20.40 uur  Vragen en discussie 21.00 uur  Afsluiting Aanmelden Meld je, aan via het aanmeldformulier. Enkele dagen voor het webinar ontvang je de link voor deelname via de mail. Webinars Profijt van Duurzaamheid Dit webinar is de derde in een reeks webinars ‘Profijt van Duurzaamheid’ die Boer & Business in Balans organiseert voor agrariërs in Noord-Holland. Boer & Business in Balans is het netwerkplatform dat de provincie Noord-Holland heeft opgericht om de overgang naar een duurzamer voedselsysteem te stimuleren. De eerdere webinars gemist? Kijk ze hier terug. Meer informatie: Uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland, Maria van Boxtel en Rob Janmaat – rj@delynx.nl Ken je anderen voor wie dit webinar interessant is? Stuur deze uitnodiging dan door!
Lees verder
informatiebijeenkomst
16:30 / 17:30

Introductiebijeenkomst GO!-NH versnellingsprogramma

Ben jij geïnteresseerd in een GO!-NH versnellingsprogramma en ben je op zoek naar de juiste match? Dan zijn de introductiebijeenkomsten het uitgelezen moment om antwoorden te vinden! Tijdens deze bijeenkomsten hoor je van het GO!-NH team en huidige en oud-deelnemers wat het versnellingsprogramma voor je kan betekenen en welk traject de juiste match voor jou is. Daarnaast kun je jouw vragen direct stellen aan het team van GO!-NH. Wanneer: woensdag 31 mei 2023 | 16.30 – 17.30 uur Locatie: Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Gebouw C (op het terrein van Inholland Alkmaar), Bergerweg 200, 1817 MN, Alkmaar Aanmelden: kan via deze link
Lees verder
25 mei 2023
werksessie
00:00

Biobases BouwLAB

25 mei - Biobases BouwLAB. Werksessie rechtsvormen en financieringsconstructies.
Lees verder
18 mei 2023
ketenbijeenkomst
00:00

[ANNULERING] Ketenbijeenkomst GWW/infra Noord-Holland-Noord

18 mei - GWW/infra gaat niet door is Hemelvaartsdag. Nieuwe datum volgt.
Lees verder
17 mei 2023
ketenbijeenkomst
00:00

Strategie circulaire bouwmaterialen NHN

17 mei - Strategie circulaire bouwmaterialen NHN. Met woningcorporaties, zorginstellingen, gemeenten, specialisten bouwmaterialen, bouw- en sloopbedrijven, ontwikkelaars en materialenhubs werken we aan een gezamenlijke strategie. Deze sessie worden de laatste punten op de ‘i’ gezet voor de strategie en de actieagenda, daarbij bespreken we hoe we de 46 geïdentificeerde circulaire bouwmateriaalketens inzichtelijk kunnen maken en wie daartoe toegang hebben/krijgen. Ben je werkzaam in de bouw en wil je bij dit netwerk aansluiten? Stuur een mail naar fanauw.hoppe@provincienoord-holland.nl  
Lees verder
15 mei 2023
ketenbijeenkomst
00:00

Green Deal Zorg

15 mei - Green Deal Zorg. Een bijeenkomst voor zorginstellingen in NHN (ook die de Green Deal Zorg niet hebben ondertekend). Dit overleg staat in het teken van de voortgang van de circulaire aanpak waarin wordt samengewerkt. Op de agenda staan onder andere het concept Routekaart Circulaire Zorg 2030 en circulair renoveren (delen ervaring). Ben je werkzaam in de zorg en wil je bij dit netwerk aansluiten? Stuur een mail naar bharskamp@odnhn.nl
Lees verder
10 mei 2023
kennis
13:00 / 17:00

Circo track: windmolens

Samen écht duurzame windenergie maken Windenergie zit in een stroomversnelling. Er is een steeds groter wordend aandeel energie uit wind. En tegelijkertijd naderen windmolens die 15 jaar geleden gebouwd zijn hun end-of-life. Op dit moment zijn de bladen van de windmolens nog lastig te recyclen. Volgens TNO betekent dat, dat er in Europa jaarlijks zo’n 4 miljoen ton composiet bladafval ontstaat. Een groot probleem… Wat als we nieuwe windturbines nu circulair gaan ontwerpen? En dat we van het afval van de bladen weer nieuwe producten kunnen maken? Het afval in nieuwe vorm kunnen toepassen in auto’s, telefoons, computers en andere producten. Zodat windenergie ook écht duurzame energie wordt. CIRCO Hub Noord-Holland organiseert samen met Rabobank en Provincie Noord-Holland een circo track: een driedaagse workshop waarin jij tot nieuwe, circulaire businessplannen kunt komen voor jouw bedrijf. Wil jij meer duurzame materialen in jouw producten toepassen? Of werk je in de windmolen- of recyclingindustrie?

Data

In 3 dagdelen van oude windmolens naar nieuwe grondstoffen 30 maart, 18 april en 10 mei 2023 - 13.00-17.00 uur
Kijk voor meer informatie op Circulaire Windmolenbladen - CIRCO (circonl.nl).
Lees verder
More