CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Schuurgesprek ‘Slim gebruik van agrobiodiversiteit’

Schuurgesprek ‘Slim gebruik van agrobiodiversiteit’

7 maart 2024

19:30 / 21:30

Hoe verbeter je de bodemkwaliteit en maak je slim gebruik van agro-diversiteit? Daar gaan we het over hebben in de Schuurgesprekken. Wil je meer leren over de mogelijkheden voor je eigen bedrijf, nieuwe kennis opdoen en op de hoogte zijn van actuele innovaties en experimenten? Meld je dan aan voor één of beide avonden op 7 en 12 maart via onderstaande knop:

Voor wie?
De avonden zijn voor betrokken agrarische ondernemers en andere geïnteresseerden van teler tot lokale voedselcoöperatie. Tijdens de gesprekken is er alle ruimte om jouw vragen te stellen en eigen ervaringen te delen. Ook is er ruimte om te netwerken.

De Schuurgesprekken zijn onderdeel van de Voedselvisie van de provincie Noord-Holland. De provincie wil daarmee graag de landbouw verduurzamen.Hoe kunnen we deze beweging in Noord-Holland versterken? Wat kunnen we leren van eerdere ervaringen? Dat is hét onderwerp van gesprek in een serie van Schuurgesprekken. Je bent hierbij van harte uitgenodigd.

7 maart: Slim gebruik van agro-diversiteit

Telers in de Haarlemmermeer hebben in samenwerking met het Collectief NH Zuid en Bayer Crop Science geëxperimenteerd met bloemrijke bermen, akkerranden, sloten en erven in het project GreenBASE. Nuttige soorten in de bestrijding van ziekten en plagen kunnen zo een schuilplaats vinden. Werkt dat ook? En is er een verdienmodel, misschien via ANLB en GLB? Dave Dirks van het Collectief NH Zuid deelt graag de opgedane ervaringen.

Telers Isaäc Bos en Jan van Oossanen testen gewasdiverser telen, bijvoorbeeld met strokenteelt en agroforestry. Hoe werkt dat in de praktijk?

Praktische informatie

Dit Schuurgesprek ‘Slim gebruik van agrobiodiversiteit’ is op donderdag 7 maart. De locatie is Boerderij Polderzicht, Polderweg 23, 1191 JR Ouderkerk a/d Amstel. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur ben je welkom voor koffie en thee.

Aanmelden schuurgesprekken

Doe je mee? Meld je aan
We stellen het op prijs als je je aanmeldt. Dat kan via bovenstaande knop of deze link.
Vragen?
Neem voor vragen of opmerkingen contact op via boerenbusinessinbalans@noord-holland.nl.