CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

FastFeetGrinded: Lokaal innovatiebedrijf zet volgende internationale stap via CNN

Still uit video uitgezonden bij CNN
Still uit video uitgezonden bij CNN

FastFeetGrinded, het Nederlandse bedrijf dat ooit klein begon in Hoorn, is inmiddels uitgegroeid tot een internationale pionier op het gebied van schoenrecycling. Het bedrijf doet iets nieuws en goeds en dat verdiend aandacht. Zo ook een recente uitzending op CNN, waarin hun innovatieve technologie en duurzaamheid werd belicht.

FastFeetGrinded werd in 2017 opgericht met een duidelijke missie: de internationale schoenindustrie transformeren naar een circulaire economie. Vanuit hun hoofdkwartier in Nederland heeft het bedrijf een unieke machine ontwikkeld die schoenen volledig kan recyclen tot herbruikbare grondstoffen, zoals rubber, schuim, textiel en leer​​.

Recycling

De zogenaamde Shoe Recycling Machine (SRM) kan tot 2.500 schoenen per uur verwerken, waarbij alle materialen worden gescheiden en teruggevoerd naar de markt. Dit proces helpt niet alleen bij het verminderen van afval, maar speelt ook in op de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de mode-industrie. Deze gegevens zijn afkomstig van Scott, een outdoor sportmerk met naast fietsen ook sportschoenen. Zij laten al hun wereldwijd ingeleverde sportschoenen recylen bij FastFeetGrinded.

Internationale erkenning

De uitzending op CNN heeft FastFeetGrinded in de internationale schijnwerpers gezet. Het segment benadrukte de unieke technologie van het bedrijf en de positieve impact die het heeft op de milieuvoetafdruk van de schoenenindustrie. Dankzij deze aandacht ziet FastFeetGrinded een groeiende interesse van internationale partners en bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Link: https://edition.cnn.com/videos/tv/2024/07/26/going-green-sustainable-fashion-spc-intl.cnn. (item start op 13:55 min)

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

september

10sep09:3012:00GO-NH Growth sessie

11sep10:0011:00GO-NH Growth (sessie voor gemeenten)

19sep12:0017:30Circulair Impact Event

19sep12:0017:30Circulair Impact Event

oktober

10okt09:3013:00GO-NH Growth (Symposium mestbewerking)

10okt14:0017:00Verder in de Zorg - Circulaire initiatieven en inspiratie voor de Zorgsector

25okt10:0012:30GO-NH Growth (kennistafel teelt voor bouw)