De provincie Noord-Holland heeft op 1 februari 2021 de voedselvisie 2020-2030 vastgesteld. Daarin ondersteunt de provincie schakels in de voedselketen op weg naar een duurzaam en betaalbaar (circulair) voedselsysteem. Dat is goed voor bodem, water, biodiversiteit, klimaat en het verdienmodel van de agrarisch ondernemer. In onze uitvoeringsagenda staat opgeschreven welke activiteiten we in de jaren 2021 en 2022 oppakken om dat doel te gaan bereiken. Het platform Boer & Business in Balans is het netwerkplatform dat door ons is opgericht om de overgang naar een duurzamer voedselsysteem te stimuleren en aan te jagen. Met dit platform bieden we inspiratie, delen we kennis en werken we samen aan innovatieve oplossingen die ons voedselsysteem meer in balans brengen vanuit het milieu, de bodem, het verdienmodel van de boer, de omgeving en onze gezondheid. Op dit platform is animatie opgenomen over het voedselsysteem.
In het kader van de uitvoeringsagenda 2021-2022 worden een zevental voedselvisiecafé georganiseerd.
Data en aanmelden
Datum: 28 maart 2022
Locatie: Boerderij Wennekers, Hobrede 16 in Hobrede.
Aanmelden is nodig en kan via deze link
Het reizende Voedselvisiecafé van provincie Noord-Holland opent in maart en april haar deuren: praat mee over duurzame landbouw- en voedselsystemen in jouw regio en verbind jouw activiteiten en ideeën met die van anderen om samen tot impactvolle duurzame initiatieven te komen.
Lees meer via boerenbusinessinbalans.nl/initiatieven/maart-en-april-voedselvisiecafe-s-netwerken-elkaar-vinden-en-samen-aan-de-slag-gaan