CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Verschilmaker Ailin Haijer: ‘samenwerken voor een circulaire zorgsector’

still_met_titel

Ailin Haijer is programmamanager maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Omring, een oudere zorgorganisatie actief in Noord-Holland-Noord. Omring verleent zorg aan zo’n 12.000 mensen in de thuiszorg en heeft ongeveer 1600 mensen in woonzorglocaties verspreid over de provincie. Ailin leidt een programma dat zich richt op het integreren van sociale, ecologische en economische aspecten in de bedrijfsvoering van Omring. Met speciale aandacht voor ecologische duurzaamheid, onderzoekt ze manieren om de bedrijfsvoering circulair te maken.

  • Circulaire Innovaties in de Zorg: Omring heeft innovatieve manieren gevonden om afval te verminderen en materiaalketens te sluiten. Een voorbeeld hiervan is het hergebruik van handdoekdoekjes, waarbij oude doekjes opnieuw worden verwerkt tot papier en nieuwe doekjes.
  • Samenwerking voor Duurzaamheid: Duurzaamheid bereik je niet alleen. Omring werkt samen met diverse partners zoals GP Groot voor afvalscheiding en Huskus voor het optimaliseren van voedselporties. Deze samenwerkingen hebben geleid tot aanzienlijke reducties in zowel afval als verspilling.
  • Uitdagingen en Vooruitgang: Ondanks de vooruitgang zijn er ook uitdagingen, zoals de hoge kosten van nieuwe bouwmaterialen en de verspilling van medische middelen. Omring blijft zoeken naar oplossingen en is zich bewust van de noodzaak van verbeterd voorraadbeheer en nauwkeurige voorschrijvingen om verspilling te minimaliseren.

Video

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

september

10sep09:3012:00GO-NH Growth sessie

11sep10:0011:00GO-NH Growth (sessie voor gemeenten)

19sep12:0017:30Circulair Impact Event

19sep12:0017:30Circulair Impact Event

oktober

10okt09:3013:00GO-NH Growth (Symposium mestbewerking)

10okt14:0017:00Verder in de Zorg - Circulaire initiatieven en inspiratie voor de Zorgsector

25okt10:0012:30GO-NH Growth (kennistafel teelt voor bouw)