Programma

Masterclass Circulaire Economie – WESTFRIESLAND

Verminderen, hergebruiken en recyclen. Drie begrippen die aan de basis liggen van een circulaire economie. Ook in Westfriesland.

De komende masterclass is bedoeld voor ondernemers en ambtenaren uit de regio Westfriesland die meer willen weten over circulair denken & doen.

Ook is het een uitgelezen moment om met mede-geïnteresseerden in contact te komen die hun organisatie circulair willen inrichten of willen weten hoe dat moet. Ontdek de uitdagingen en kansen die horen bij deze duurzame manier van ondernemen in Westfriesland tijdens deze masterclass.

 

De regio Westfriesland ziet circulair als belangrijk thema voor het realiseren van een duurzame en toekomstbestendige economie. In een circulaire wereld wordt anders met grondstoffen omgegaan om ze niet uit te putten. Hierdoor wordt afval verminderd en worden producten opnieuw ingezet voor een ander doel (hergebruik) of omgevormd tot een ander product (recycling).

De masterclass is tweeledig. In een plenair gedeelte zal eerst worden ingegaan op het begrip Circulair. Wat het is, maar ook wat niet. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met het begrip en voor degenen die er al bekend mee zijn een opfrisser. Hierna volgt een verdiepende werksessie waarbij de deelnemers circulaire kansen en mogelijkheden voor zichzelf gaan ontdekken. Alle opgehaalde informatie ligt aan de basis van de actieagenda Circulair Westfriesland 2020.

 

Tijd: 08:00 – 11:00

Locatie: Cinema Oostereiland, Krententuin 25, 1621 DG Hoorn

Programma:

08:00 – 08:30    Inloop

08:30 – 09:00    Ontvangst met ontbijt

09:00 – 10:00    Plenaire sessie

10:00 – 10:15    Pauze

10:15 – 11:00    Verdiepende werksessie
11:00               Einde

Organisator
Duurzaam Ondernemend Westfriesland.

Dit is een samenwerkingsverband tussen de 7 Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep, de Rabobank WF, het Ontwikkelingsbedrijf NHN en de RUD NHN.

Bereikbaarheid

Voor bereikbaarheid klikt u hier

Aanmelden

Voor het ontbijt en de plenaire bijeenkomst zijn maximaal 110 plaatsen beschikbaar, voor de werksessie zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. U meldt zich aan door het onderstaande formulier in te vullen. De gevraagde informatie wordt gebruikt om met u te kunnen communiceren.

 


AmbtenaarOndernemerAnders

Circulair Westfriesland organisatoren: