CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Webinar Vanggewassen

Webinar Vanggewassen

26 april 2023

20:00 / 21:00

Datum en tijd: Woensdag 26 april 2023 | 20.00 uur 

Wat komt er kijken bij het inzetten van vanggewassen? Vanggewassen zijn nuttig als groenbemester en gaan uitspoeling tegen. Welke mengsels kun je gebruiken? Hoe kun je het gewas -tijdig- onderwerken? En hoe wordt de inzet van vanggewassen beloond in de ecoregelingen? Al deze vragen komen aan bod in het tweede webinar in de serie Profijt van duurzaamheid.

Ben jij akkerbouwer of teel je als veehouder je eigen voedergewassen? Overweeg jij inpassing van vanggewassen op je bedrijf? Dan wil je natuurlijk weten wat daarbij komt kijken.

Wat je kunt verwachten

We gaan in gesprek over de toepassing van vanggewassen met agrarisch adviseur Anna Zwijnenburg en akkerbouwer en bodemcoach Johan van Nieuwenhuyzen. Anna begeleidt biologische en gangbare telers op het gebied van bodem, bemesting, teelt en vruchtwisseling. Zij gaat o.a. in op hoe je vanggewassen optimaal kunt inzetten zonder schadelijke onkruidbestrijders. En hoe je stikstofbindende soorten vanggewassen goed kunt inpassen. Johan heeft veel praktijkervaring en brengt die kennis ook over als bodemcoach voor het Landbouwportaal Noord-Holland. Johan zal dus ook zeker ingaan op de effecten van vanggewassen op de bodem.

Programma 26 april

20.00 uur  Welkom en introductie door Rob Janmaat,
20.00 uur  Uitvoeringsteam Voedselvisie Noord-Holland
20.05 uur  Inleiding door Anna Zwijnenburg, adviseur Van Tafel Naar Kavel
20.25 uur  Praktijkervaringen van akkerbouwer en bodemcoach
20.15 uur  Johan van Nieuwenhuyzen
20.40 uur  Vragen en discussie
21.00 uur  Afsluiting

Aanmelden

Meld je, aan via het aanmeldformulier. Enkele dagen voor het webinar ontvang je de link voor deelname via de mail.

Webinars Profijt van Duurzaamheid

Dit webinar is de tweede in een reeks webinars ‘Profijt van Duurzaamheid’ die Boer & Business in Balans organiseert voor agrariërs in Noord-Holland. Boer & Business in Balans is het netwerkplatform dat de provincie Noord-Holland heeft opgericht om de overgang naar een duurzamer voedselsysteem te stimuleren. Het eerste webinar over Kruidendijk grasland gemist? Kijk het hier terug.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland, Maria van Boxtel en Rob Janmaat via rj@delynx.nl