CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Webinar over meer profijt van eiwitgewassen

Webinar over meer profijt van eiwitgewassen

28 juni 2023

20:00 / 21:00

Een duurzaam voedselsysteem kan niet zonder de teelt en afzet van plantaardige eiwitten. Steeds meer Nederlandse boeren nemen dan ook eiwitgewassen zoals veldbonen en lupine op in hun bouwplan. Dit levert op veel manieren profijt op: de gewassen nemen stikstof op, hebben positieve effecten op de bodem én bevorderen de biodiversiteit: eiwitgewassen leveren namelijk een vrij lange periode een bloeiend gewas en zijn daarmee een nectar- en stuifmeelbron voor veel insecten.

Webinar over meer profijt van eiwitgewassen
Woensdag 28 juni van 20.00 tot 21.00 uur

Overweeg jij de overstap naar eiwitgewassen? Dan wil je natuurlijk weten waar je aan begint én goed voorbereid zijn. Op de best passende teeltwijze, de voor- en nadelen en compensatiemogelijkheden vanuit ecoregelingen.

Doe mee met het webinar en luister naar de verhalen van (ervarings)deskundigen. Stel je vragen. Deel je kennis. Ga in gesprek met -andere- boeren. Het webinar staat gepland op woensdag 28 juni om 20.00 uur.

Programma

20:00 uur  Introductie door Rob Janmaat, Uitvoeringsteam Voedselvisie Noord-Holland.
20:05 uur  Toelichting door Abco de Buck, Louis Bolkinstituut. Abco de Buck is onderzoeker Veredeling. Hij is gespecialiseerd in innovatieve teelten, zoals mengteelt en nieuwe en ‘vergeten’ gewassen. Ook is hij thuis in verdienmodellen voor (korte) ketenprojecten. Hij doet veel teeltpraktijkproeven in samenwerking met akkerbouwers en veehouders. Daarnaast werkt hij veel samen met ambachtelijke bakkers in de organisatie van bakproeven voor biologische baktarwerassen.
20:25 uur  Praktijkervaringen.
20:40 uur  Vragen en discussie.
21:00 uur  Afsluiting.

Aanmelden

Meld je, aan via het aanmeldformulier. Enkele dagen voor het webinar ontvang je de link voor deelname via de mail.

Webinars Profijt van Duurzaamheid

Dit webinar is de vierde in een reeks webinars ‘Profijt van Duurzaamheid’ die Boer & Business in Balans organiseert voor agrariërs in Noord-Holland. Boer & Business in Balans is het netwerkplatform dat de provincie Noord-Holland heeft opgericht om de overgang naar een duurzamer voedselsysteem te stimuleren. De eerdere webinars gemist? Kijk ze hier terug.

Meer informatie: Uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland,
Maria van Boxtel en Rob Janmaat – rj@delynx.nl

Ken je anderen voor wie dit webinar interessant is? Stuur deze uitnodiging dan door!