CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Masterclass Circulaire Economie

Masterclass Circulaire Economie

3 March 2020

08:00 / 11:00

Venue

Cinema Oostereiland


Krententuin 25, 1621 DG Hoorn

Duurzaam Ondernemend Westfriesland


Organizer

Verminderen, hergebruiken en recyclen. Drie begrippen die aan de basis liggen van een circulaire economie. Ook in Westfriesland.

De komende masterclass is bedoeld voor ondernemers en ambtenaren uit de regio Westfriesland die meer willen weten over circulair denken & doen. Ook is het een uitgelezen moment om met mede-geïnteresseerden in contact te komen die hun organisatie circulair willen inrichten of willen weten hoe dat moet. Ontdek de uitdagingen en kansen die horen bij deze duurzame manier van ondernemen in Westfriesland tijdens deze masterclass. De regio Westfriesland ziet circulair als belangrijk thema voor het realiseren van een duurzame en toekomstbestendige economie. In een circulaire wereld wordt anders met grondstoffen omgegaan om ze niet uit te putten. Hierdoor wordt afval verminderd en worden producten opnieuw ingezet voor een ander doel (hergebruik) of omgevormd tot een ander product (recycling).

De masterclass is tweeledig. In een plenair gedeelte zal eerst worden ingegaan op het begrip Circulair. Wat het is, maar ook wat niet. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met het begrip en voor degenen die er al bekend mee zijn een opfrisser. Hierna volgt een verdiepende werksessie waarbij de deelnemers circulaire kansen en mogelijkheden voor zichzelf gaan ontdekken. Alle opgehaalde informatie ligt aan de basis van de actieagenda Circulair Westfriesland 2020.

 

Klik hier om de presentatie en de placemat zoals gebruikt tijdens de Masterclass te downloaden.

 

Programma:

08:00 – 08:30    Inloop

08:30 – 09:00    Ontvangst met ontbijt

09:00 – 10:00    Plenaire sessie

10:00 – 10:15    Pauze

10:15 – 11:00    Verdiepende werksessie
11:00               Einde

Organisator
Duurzaam Ondernemend Westfriesland.

Dit is een samenwerkingsverband tussen de 7 Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep, de Rabobank WF, het Ontwikkelingsbedrijf NHN en de OD NHN.

Bereikbaarheid

Voor bereikbaarheid klikt u hier

Aanmelden

Voor het ontbijt en de plenaire bijeenkomst zijn maximaal 110 plaatsen beschikbaar, voor de werksessie zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. U meldt zich aan door aan de bovenkant op de blauwe knop ‘aanmelden’ te klikken. De gevraagde informatie wordt gebruikt om met u te kunnen communiceren.