CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Inspiratietours CO₂-reductie industrie: van fossiele naar circulaire grondstoffen

Inspiratietours CO₂-reductie industrie: van fossiele naar circulaire grondstoffen

8 februari 2022

15:00 / 16:30

Volg deze herfst en winter weer de online inspiratietours over de mogelijkheden voor CO₂-reductie in de industrie. In de Week van de Circulaire Economie , van 7 t/m 12 februari, focust de Inspiratietoursessie op de circulaire industrie. Wat doen bedrijven in Nederland als Sabic, Indorama en Avantium om hun producten biobased te produceren en/of vanuit het reststoffenstadium – na controle en bewerking – weer opnieuw hoogwaardig in te zetten? Zowel de reductie van eigen emissies aan de schoorsteen (scope 1) of van aangekochte utilities (scope 2) als die in de product-waardeketen (scope 3) zijn nodig in de wereldwijde transitie naar klimaatneutraliteit.

Wat kunt u verwachten?

Henk Hendrix (Senior Manager Global Operational Sustainability) en Bert Bosman (Senior Specialist Klimaat en Energie) van SABIC gaan in op het belang van het meenemen van de volledige product-waardeketen bij de beoordeling van klimaatprojecten. Dit wordt toegelicht aan de hand van een concreet voorbeeld: de chemische recycling van gebruikte plastics waarvoor SABIC momenteel een semi-commerciële unit bouw op Chemelot.

Paul Straatman (Development Engineer) vertelt over de circulaire aanpak van Indorama Ventures (Europoort). Indorama werkt aan het circulaire maken van PET door de reststroom na inzameling en bewerking weer geschikt te maken als PET-verpakkingsmateriaal.

Gert-Jan Gruter (Chief Technology Officer) van Avantium presenteert hoe het bedrijf werkt aan de ontwikkeling en commercialisering van de volgende generatie biobased kunststoffen en chemicaliën. Dit doen ze op basis van geavanceerd katalyseonderzoek en ontwikkeling.

Kennis en inspiratie voor CO₂-verlaging

In deze webinarreeks wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen in uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • Afwegingen
  • Aandachtspunten
  • Investerings- en exploitatiekosten
  • Rentabiliteit, CO₂-verlaging
  • Inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Een aantal deelnemers aan eerdere tours heeft inmiddels geïnvesteerd in CO₂-verlagingsmaatregelen.

Data

De data van de 4 webinars staat inmiddels vast. Zet deze alvast in uw agenda. Alle inspiratietours vinden plaats van 15.00 tot 16.30 uur.

De verslagen van alle sessies vindt u terug op www.verduurzamingindustrie.nl onder Terugblik webinars.

Aanmelden voor 8 februari

Meld u aan.

Datum: dinsdag 8 februari 2022
Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Locatie: Online
Aanmelden: Aanmelden
Deelname: Gratis
Organisator:
  • Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)
  • Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Meer weten?

Tags:
,