CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Inspiratietours CO₂-reductie industrie: scope 1, 2 en 3 – uitstootverlaging in de keten

Inspiratietours CO₂-reductie industrie: scope 1, 2 en 3 – uitstootverlaging in de keten

18 januari 2022

15:00 / 16:30

Volg deze herfst en winter weer de online inspiratietours over de mogelijkheden voor CO₂-uitstootverlaging in de industrie.

Scopes

De 3e Inspiratietoursessie gaat over de uitstoot in de hele keten, ook wel verdeeld in scope 1, 2 en 3. In het Klimaatakkoord wordt ook gesproken over deze verschillende niveaus. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Volgens Klimaatplein staat scope 1 voor de directe CO₂-uitstoot veroorzaakt door eigen bronnen binnen uw organisatie, zoals eigen (vracht)auto’s of de eigen schoorsteen. Scope 2 staat voor de indirecte uitstoot van CO₂ door de opwekking van zelf gekochte en verbruikte elektriciteit of warmte, oftewel de uitstoot uit de schoorsteen van de energieproducent. Scope 3 omvat de indirecte uitstoot van CO₂ veroorzaakt door bedrijfsactiviteiten van een andere organisatie, die dus niet in bezit is van uw eigen organisatie, of door de persoon die gebruik maakt van uw producten of de grondstoffen aanlevert. Denk bijvoorbeeld aan de uitstoot veroorzaakt door de auto die u rijdt (staal, rubberen banden, plastics, benzine/diesel) of de sap die u drinkt die gemaakt is met fruit uit Latijns-Amerika.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze sessie hoort u meer over hoe bedrijven omgaan met CO₂-verlaging in scope 1, 2 en 3. Als 1spreekt Willem Kemmers van Innoventuri. Daarna komen Taco Bosman (Senior Manager Klimaat & Circulaire Economie) en Rolf Bos (Director Supply Chain Management) aan het woord. Zij zijn werkzaam bij PwC en vertellen over hoe de circulaire economie bijdraagt aan het realiseren van klimaatambities en ondernemingsdoelen. Ze geven inzichten uit de waardeketen.

Kennis en inspiratie voor CO₂-reductie

In deze webinarreeks wisselt de industrie kennis uit. De verduurzaming en de diverse technieken van industriële processen in uw sector staan centraal. Hierbij komen onder meer aan bod:

  • Afwegingen
  • Aandachtspunten
  • Investerings- en exploitatiekosten
  • Rentabiliteit, CO₂-verlaging
  • Inpasbaarheid van technieken binnen het bestaande proces en vergunningverlening

Een aantal deelnemers aan eerdere tours heeft inmiddels geïnvesteerd in CO₂-verlagingsmaatregelen.

Data

De data van de 4 webinars staat vast. Zet deze alvast in uw agenda. Alle inspiratietours vinden plaats van 15.00 tot 16.30 uur.

De verslagen van alle sessies vindt u terug op www.verduurzamingindustrie.nl onder Terugblik webinars.

Aanmelden voor 18 januari

Meld u aan.

Datum: dinsdag 18 januari 2022
Tijd: 15:00 – 16:30 uur Online
Aanmelden: Aanmelden

Locatie: Online

Deelname: Gratis

Organisator:

  • Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)
  • Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

 

Tags:
,