CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Informatiebijeenkomst over Europese subsidies (10 april)

Informatiebijeenkomst over Europese subsidies (10 april)

14 juni 2024

De provincie Noord-Holland nodigt je van harte uit voor een informatiebijeenkomst over Europese subsidies!

We richten ons in deze sessie specifiek op Kansen voor West 3 en Interreg. Ben je geïnteresseerd in mogelijke Europese financiering voor je project? Kom dan 10 april naar Houtplein 33 te Haarlem om meer te weten te komen over de financieringskansen.

Door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) worden de mogelijkheden en vereisten van de verschillende Interregprogramma’s toegelicht. Het doel van Interreg is het versterken van de Europese regio’s door internationale samenwerking op verschillende thema’s. Interreg North Sea Region is gericht op projecten die o.a. bijdragen aan klimaatbestendigheid, de groene transitie en verduurzaming. Interreg North West Europe zet in op o.a. de energietransitie, de overgang naar circulaire economie en innovatiecapaciteit. Vanuit het Hoogheemraadschap zal iemand haar ervaringen delen over het opstellen en aanvragen van subsidie vanuit Interreg.

Daarna duiken we dieper in Kansen voor West 3, dat een innovatieve impuls geeft aan de regionale economie in het westen van Nederland. West-Nederland voert een missiegedreven innovatiestrategie, gericht op valorisatie en het wegnemen van obstakels voor brede implementatie van innovaties nodig voor de maatschappelijke transities.
Kernwoorden van dit programma zijn circulair, klimaatneutraal, gezond, veilig, digitaal en integraal. Vanaf 15 april zijn er weer nieuwe openstellingen die we graag toelichten. Ontdek hoe jouw organisatie betrokken kan worden en profiteer van het steunpunt waar belangstellenden uit Noord-Holland hun projectideeën kunnen bespreken.

Naast Interreg en KvW3 wordt in deze sessie ook de cofinancieringsregeling toegelicht die eind 2023 is vastgesteld. Deze regeling maakt het mogelijk tot €100.000 aan provinciale cofinanciering voor je project (Interreg of Kansen voor West) te ontvangen, afhankelijk van je eigen investeringskosten. Daarvóór is het mogelijk subsidie aan te vragen voor de kosten van het opstellen van een aanvraag (door een adviesbureau in te huren of intern iemand vrij te maken). Dit is maximaal €10.000, afhankelijk van de daadwerkelijke kosten.

Wanneer: 10 april 2024 van 09:00-12:00 (aansluitend wordt er een lunch aangeboden)
Waar: Houtplein 33, te Haarlem (ruimte Amfitheater)
Voor wie: ondernemers, kennisinstellingen en overheidsinstanties

Ben je geïnteresseerd in deze sessie? Meld je aan via deze link, en wij houden je op de hoogte.

We kijken ernaar uit om je te mogen ontvangen!

Met vriendelijke groet,
Team Europese subsidies
Provincie Noord-Holland