CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Circular Economy Innovation and Knowledge Agenda (KIA-CE

De Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) kondigt een nieuwe subsidieronde aan die start op 7 mei. Met een beschikbaar budget van €2,5 miljoen richt deze ronde zich op de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen in de maakindustrie en consumptiegoederen.

De urgentie voor deze subsidie komt voort uit de wereldwijde overconsumptie van grondstoffen, die de productiecapaciteit van de aarde overstijgt. De transitie naar een circulaire economie, waarbij grondstoffen optimaal worden benut en gerecycled, is essentieel om deze trend tegen te gaan. De KIA-CE speelt een cruciale rol in het stimuleren van relevante innovaties door middel van deze financiering.

Tussen 7 mei en 15 augustus kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de vierde tender van deze regeling. De focus ligt op technologisch onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe of sterk verbeterde producten, diensten en processen, evenals onderzoek naar consumentengedrag en bedrijfsmodellen. Deze ronde is specifiek gericht op twee productgroepen binnen de sector: de maakindustrie, waaronder kapitaalgoederen, elektrolysers en batterijen voor licht elektrisch vervoer, en consumptiegoederen zoals elektrische apparaten, meubels, textiel, en niet-plastic verpakkingen en wegwerpproducten.

Voor belangstellenden die meer willen weten over de regels en voorwaarden van de subsidie, wordt een informatie- en matchmakingbijeenkomst georganiseerd op 16 mei in Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om projectideeën te laten toetsen en samenwerkingsverbanden te ontwikkelen met andere bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Meer informatie over de subsidieronde en details voor aanmelding voor de bijeenkomst zijn beschikbaar op de website van KIA-CE.

Bron: https://circulairemaakindustrie.nl

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

mei

14mei00:0023:00Kennissessie Teelt voor Bouw (20-14 mei)

16mei14:1517:00Themabijeenkomst Circulair & natuurinclusieve infra

27mei00:0023:00Kennissessie testopstelling Mest & micro-organismen (27 mei)

27mei13:0016:00Programma Werksessie 2 Circulaire Deal

juni

12jun15:0017:30Workshop circulaire en biobased bouw

18jun00:0023:00Inspiratie event biobased bouwen & telen (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie circulair textiel (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie zorg (18 juni)