CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Het Grootslag plaatst 28 circulaire woonunits van Clean2Anywhere in Andijk

tiny-houses-model-web

ANDIJK – In november 2023 verleende de gemeente een omgevingsvergunning voor het plaatsen van 28 woonunits tussen de Kleingouw 71 en 84 in Andijk voor de periode van tien jaar. Nu ook de bezwaarprocedure is afgerond kan Woningstichting Het Grootslag deze week starten met het plaatsen van de eerste serie woonunits.

Deze woningen die gemaakt zijn door Clean2Anywhere zijn duurzaam en circulair. Ze zijn bedoeld voor woningzoekenden met een één- of tweepersoonshuishouden die staan ingeschreven bij Woningstichting Het Grootslag. Het plaatsen van de eerste woningen start in mei. De verwachting is dat de eerste bewoners kort na de zomervakantie de sleutel krijgen. In het plan is rekening gehouden met voldoende parkeerplaatsen, fietsbergingen en privacy in de vorm van groenafscheidingen.

Bezwaar

Door een aantal omwonenden was een bezwaarschrift tegen de omgevingsvergunning ingediend. De bezwaarschriften zijn ter advisering voorgelegd aan de bezwaarschriftencommissie. De commissie heeft de bezwaarschriften beoordeeld en geadviseerd de omgevingsvergunning in stand te laten en gebreken in de motivering aan te vullen. De gemeente kan zich vinden in de overwegingen van de commissie en heeft besloten het advies over te nemen. Op basis van het advies is de omgevingsvergunning aangepast en de motivering aangevuld.

Circulaire woonunits De woningen zijn grotendeels gemaakt van hergebruikt materiaal en hout en zijn bijna energieneutraal. Het zijn kleine woonunits, bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Ze zijn ontwikkeld en gemaakt door Clean2Anywhere uit Hoorn. De bouwers zijn mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Oplossing woningnood

Wethouder Jeroen Broeders: “Ik ben blij dat het alsnog lukt om de woningen van Clean2Anywhere te gebruiken op deze locatie. De woningnood in de gemeente Medemblik is hoog en deze woningen én locatie zijn beschikbaar. Met deze ontwikkeling kunnen we tientallen woningzoekenden uit de brand helpen.”

Meer informatie

Meer informatie over het plan is te vinden op https://www.wst-hetgrootslag.nl/het-grootslag/nieuwbouw/plan-woonunits-kleingouw-in-andijk/

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

juni

12jun15:0017:30Workshop circulaire en biobased bouw

18jun00:0023:00Inspiratie event biobased bouwen & telen (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie circulair textiel (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie zorg (18 juni)

juli

04jul14:0018:00Expo Circulaire & Biobased maakindustrie Bouw

27jul13:3017:30Bijeenkomst: Samen aan de slag met biobased bouwen in de GWW

september

19sep12:0017:30Circulair Impact Event