CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

28 ondernemers groeien met versnellingsprogramma NH; Dit zijn de ondernemers uit Westfriesland

Groepsfoto-Selectie-GO--NH (1)

REGIO – De provincie Noord-Holland heeft 28 ondernemers geselecteerd die in het ondernemersprogramma GO!-NH gaan werken aan het versneld op de markt brengen of verder laten groeien van hun duurzame innovatie of onderneming. De 28 initiatieven zijn gekozen als meest kansrijke uit 50 aanmeldingen.

Met het GO!-NH programma helpt de provincie Noord-Holland startups en mkb-ers die met hun innovatie, product of dienst bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld én serieus willen groeien. De geselecteerde ondernemers gaan de komende drie maanden onder begeleiding van verschillende coaches aan de slag om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen.

Deelnemers uit Westfriesland

Bij de 28 Noord-Hollandse ondernemers zitten ook ondernemers uit onze regio.

  • Stichting Clean2Anywhere – Hoorn [GO!-NH Accelerator]
    Stichting Clean 2 Anywhere doet een knotsgek experiment. Ze bouwen een 17e eeuws fluitschip op historische wijze, maar dan volledig uit afvalplastic. Een schip om de wereldzeeën te bevaren voor eerlijke handel. Een ongemakkelijk avontuur waarmee ze overtuigingen en gewoontegedrag omkeren om de vooruitgang naar een duurzame en inclusieve wereld te versnellen.
  • Cirqlar B.V. – Andijk [ GO!-NH Growth]
    Cirqlar produceert een biocomposiet gemaakt van 40% kunststof en 60% rijstvlies. Dit product is circulair toe te passen na terugname van het product. Cirqlar maakt hier gevelbekleding en vlonders van.
  • Composite Cover Manufacturing (CCM) – Medemblik [deelnemer Investa Partnerprogramma]
    CCM heeft voor de offshore windindustrie een innovatieve, kostenbesparende en volledig circulaire composiet monopile hardcover ontworpen. De cover zorgt voor goede bescherming van de monopile en biedt een veilige en gezonde werkomgeving voor offshore werknemers. Door het slimme ontwerp kan de cover worden aangepast naar de wensen van iedere klant.

‘Kunnen ons heel erg helpen’

De startende ondernemers in het traject GO!-NH Accelerator en de al iets gevestigde ondernemers in het traject GO!-NH Growth. Marije Remigius van CircuLeren is 1 van de 28 geselecteerde ondernemers: “Ik ben een maker en denk te doen wat goed is vanuit mijn boerenverstand, maar juist die professionals erbij met nieuwe inzichten of voorbeelden van andere businessmodellen kunnen ons heel erg helpen.”

Ook Menno Leeflang is nu al ruim een jaar bezig met het bedrijf Leeflang Virtual Sports en ziet de selectie als een stap vooruit. “Dit is een hele mooie kans om die groei door te zetten. Vooral voor de schaalbaarheid van onze dienst. We zijn al een jaar bezig, hebben klanten en een dienst die we aanbieden, maar nu kunnen we nationaal opschalen.”

Over GO-NH

GO!-NH is 1 van de programma’s die de provincie Noord-Holland aanbiedt om ondernemers verder te helpen met hun duurzame innovaties. De 3 versnellingsprogramma’s GO!-NH Accelerator, GO!-NH Growth en GO!-NH Scale sluiten op elkaar aan doordat ze zich ieder op een andere fase van de innovatie, product of dienst richten. Van startups tot gevestigde Noord-Hollandse ondernemers die verder willen en kunnen groeien.

Artikel met toestemming overgenomen van OnsWestfriesland.nl

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

Komende activiteiten

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief