CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

FastFeetGrinded en Reflower winnaars eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20

nh_circulaireinnovatietop20

Na een spannende pitch door de Top 5 van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 is FastFeedGrinded winnaar geworden van de juryprijs. Het publiek koos voor Reflower.

Uit de 43 inzendingen stelde de jury eerder een Top 20 samen. De beste vijf presenteerden donderdag 27 oktober live hun innovatie tijdens het Innovatiefestival NH om kans te maken op de juryprijs. Alle top 20 ondernemers kwamen met een videopitch langs om het publiek te overtuigen voor de publieksprijs.

FastFeetGrinded wint met de juryprijs een bedrag van € 3.000,-. FastFeetGrinded heeft een uniek proces ontwikkeld om alle soorten schoenen om te zetten naar bruikbare grondstoffen voor diverse toepassingen. Dit met het ultieme doel om de grondstoffen terug brengen in de keten. Hierdoor voorzien ze in een oplossing voor de grote stroom van afval, zonder deze weer over de wereld te verschepen naar landen waar de schoenen toch weer op de afvalberg belanden of worden gedumpt op de vuilnisbelt. Juryvoorzitter Rosan Kocken: “FastFeetGrinded heeft een ontzettend goede oplossing bedacht om de enorme afvalberg te verkleinen. De jury heeft er vertrouwen in dat dit  initiatief uitgroeit tot iets heel groots.”

De publiekprijs van € 1.000,- ging naar Reflower. Reflower is een abonnement op kunstbloemen, waarbij de klanten toegang krijgen tot het gebruik van blijvende bloemen in een vaas. Reflower bevordert de circulaire economie doordat er kunstbloemen gebruikt worden in plaats van verse bloemen. Kunstbloemen kunnen wel 10 jaar geschikt blijven voor de verhuur.

De jury, bestaande uit gedeputeerde circulaire economie Rosan Kocken, Claire Teurlings van de Amsterdam Economic Board, Esther Zijl – directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord- Holland Noord, Leo de Boer van VNO-NCW en Barbara Harskamp van Circulair Westfriesland, beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.

Over de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20

In Noord-Holland werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze Noord-Hollandse ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te laten inspireren, organiseren VNO-NCW West, de provincie Noord-Holland, Groene Groeiers, Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, ROM InWest, Economic Board Amsterdam & ABN Amro de Circulaire Innovatie Top 20.

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

juni

12jun15:0017:30Workshop circulaire en biobased bouw

18jun00:0023:00Inspiratie event biobased bouwen & telen (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie circulair textiel (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie zorg (18 juni)

juli

04jul14:0018:00Expo Circulaire & Biobased maakindustrie Bouw

27jul13:3017:30Bijeenkomst: Samen aan de slag met biobased bouwen in de GWW

september

19sep12:0017:30Circulair Impact Event