CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Grondstoffenstromen bouw beter benutten; Aanmelden werkgroep

Beeld unsplash.com/@jessysmith
Beeld unsplash.com/@jessysmith

Een groot deel van de grondstofstromen in de Westfriesland is gerelateerd aan bouwen en slopen. Deze grondstofstromen worden nog vaak gezien als afval. Bouwgrondstoffen worden schaarser. Daarom zetten we ons in Westfriesland in om alle bouwmaterialen zorgvuldig af te voeren en deze opnieuw in te zetten in bouwprojecten. Als dat niet kan, worden de bouwmaterialen teruggebracht naar de oorspronkelijke grondstoffen. Daarnaast wordt gekeken hoe we circulaire nieuwbouw kunnen realiseren. Daarin zoeken  we samenwerking met marktpartijen en kennispartners.

Om een circulaire economie te realiseren, moeten ook de bouw- en sloopactiviteiten in de regio circulair worden gemaakt. We zoeken kennispartners en bouw- en sloopbedrijven die in de werkgroep Circulair bouwen en slopen willen meedenken en meewerken hoe we grote bouw- en sloopreststromen hoogwaardiger kunnen inzetten. De focus voor de komende 2 jaar ligt op vastgoed en utiliteitsbouw.

Aanmelden

Aanmelden voor deze werkgroep kan per mail naar Barbara Harskamp, adviseur circulair & klimaat van de Omgevingsdienst NHN.

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

Komende activiteiten

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief