CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Verschilmaker Schipper Kozijnen: Van renovatieafval tot circulaire kozijnen

vlcsnap-2024-09-23-11h46m36s249

Schipper Kozijnen werkt al jarenlang samen met GP Groot om afval dat vrijkomt tijdens renovatieprojecten zorgvuldig te scheiden en te recyclen tot nieuwe grondstoffen. In hun gezamenlijke streven naar circulair ondernemen, verzamelen zij onder andere kunststof kozijnen en verwerken deze tot granulaat, waarmee volledig circulaire kozijnen worden geproduceerd.

Naast kunststof kozijnen richt Schipper Kozijnen zich ook op het hergebruiken van houten kozijnen en sandwich- of gevelpanelen. Door continu samen te werken met leveranciers en partners, blijven hij nieuwe manieren ontdekken om materialen een tweede leven te geven en de keten verder uit te breiden.

Drie belangrijke punten uit de video:

  • Circulaire kozijnen: Door het inzamelen en hergebruiken van kunststof kozijnen realiseren Schippe Kozijnen en hun partners 100% circulaire producten.
  • Samenwerking in de keten: Het betrekken van leveranciers en partners zoals GP Groot zorgt voor een grotere impact op de recycling van grondstoffen en het verminderen van afvalstromen.
  • Uitbreiding naar andere materialen: Naast kunststof kozijnen werken ze aan het circulaire gebruik van houten kozijnen, sandwichpanelen en gevelpanelen, en kijken ze zelfs naar mogelijkheden voor een tweede leven voor deze materialen.

Video

Bekijk hieronder de gehele video (1:28 min) waarin Jappe Dekker de circulaire werkwijze van Schipper Kozijnen toelicht.

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

oktober

10okt09:3013:00Symposium mestbewerking

10okt09:3013:00GO-NH Growth

10okt14:0017:00Verder in de Zorg - Circulaire initiatieven en inspiratie voor de Zorgsector

25okt10:0012:30Kennistafel teelt voor bouw

25okt10:0012:30GO-NH Growth