CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Circulair Ondernemen Doen We Samen: Hulp voor Duurzame Bedrijfsvoering

Beeld Omgevingsdienst NL
Beeld Omgevingsdienst NL

Bron: Omgevingsdienst NL

Denkt u als ondernemer na over een duurzame bedrijfsvoering en een gezonde toekomst? Dan heeft u wellicht vragen over wat circulaire bedrijfsvoering u kan opleveren, hoe u uw productieproces duurzamer kunt maken, en wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf om meer circulair te gaan werken. U kunt zich afvragen of er alternatieven zijn voor uw grondstoffen en of uw reststoffen opnieuw kunnen worden ingezet.

Daarnaast kunnen er vragen opkomen zoals hoe u het ontstaan van afval binnen uw bedrijf kunt voorkomen en of uw afvalstoffen nog nuttig te gebruiken zijn, en wat u daarvoor moet doen. U wilt misschien ook weten hoe u kunt besparen op de kosten van uw grond- en afvalstoffen en waar u informatie kunt vinden over circulair produceren.

Wij helpen u graag verder. Wist u dat u hulp vanuit de overheid kunt krijgen? De overheid biedt bijvoorbeeld subsidies en advies aan om bedrijven te ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie. Ook de Omgevingsdienst in uw regio kan u hierin van dienst zijn.

Op de site van de Rijksoverheid leest u alles over de maatregelen voor een circulaire economie in Nederland. Daarnaast vindt u op de website van omgevingsdienst.nl een lijst met contactgegevens van uw regionale omgevingsdienst, waar u uw vragen kunt stellen.

Informatiebronnen

Interessante sites over circulair ondernemen, adviezen en subsidies

Circulair ondernemen is een gezamenlijke inspanning. Door samen te werken en gebruik te maken van de beschikbare hulpbronnen en adviezen, kunnen we een duurzame toekomst realiseren. Neem vandaag nog contact op met uw regionale omgevingsdienst en zet de stap naar een circulaire bedrijfsvoering!

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

oktober

10okt09:3013:00Symposium mestbewerking

10okt09:3013:00GO-NH Growth

10okt14:0017:00Verder in de Zorg - Circulaire initiatieven en inspiratie voor de Zorgsector

25okt10:0012:30Kennistafel teelt voor bouw

25okt10:0012:30GO-NH Growth