CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Medemblik zoekt meest duurzame ondernemers; Awards voor besparing aardgas en duurzame innovatie

Logo-Duurzaam-Medemblik_Award2022_FC

MEDEMBLIK – Jaarlijks reikt de gemeente de Duurzaam Medemblik Award uit aan haar meest duurzame ondernemer. De winnaar krijgt een prijs en een podium. De award van 2022 is voor de ondernemer die het meest duurzaam op aardgas weet te besparen.

Daarnaast wordt er dit jaar een extra award uitgereikt aan de ondernemer met de meest duurzame innovatie. De gemeente spoort duurzame ondernemers aan om zich op te geven. Dat kan tot 9 oktober op https://www.duurzaammedemblik.nl/award/2022/

Meest Duurzame Ondernemer

Gemeente Medemblik is als groene plattelandsgemeente maar wat trots op haar duurzame ondernemers. Duurzaamheidswethouder Harry Nederpelt: “De Medemblikse ondernemersgeest is gedreven, en bij veel bedrijven wordt aandacht aan duurzaamheid besteed. Om die bedrijven de aandacht te geven die ze verdienen reiken we jaarlijks de Duurzaam Medemblik Award uit. Actueel thema is de stijgende aardgasprijs en de aanloop naar een aardgasvrij Medemblik. Daarom zijn we dit jaar op zoek naar de ondernemer die op een duurzame manier het meeste aardgas weet te besparen”.

De winnaars krijgen een echte voorbeeldfunctie

Primeur

Nieuw in de wedstrijd dit jaar is de komst van de innovatieprijs. Deze is niet gekoppeld aan een specifiek thema, maar is voor de ondernemer die met duurzame technieken experimenteert. Dat kan binnen de duurzaamheidsthema’s biodiversiteit, circulair/afval, klimaatadaptatie, vervoer, energieopwekking en/of warmte.

Winnaars

Uit de inzendingen kiest een vakjury uit beide categorieën een winnaar. Die nemen op 18 november tijdens de Dag van de Ondernemer hun award en titels in ontvangst. Daarnaast helpt de gemeente hen samen met de winnaars van eerdere edities bij het verder verduurzamen van hun bedrijf. “De winnaars krijgen een echte voorbeeldfunctie, en vormen zo hopelijk een bron van inspiratie voor mede-ondernemers. Naast waardering voor de winnaars, zorgen we zo voor nieuwe aanwas voor de editie van volgend jaar” aldus Nederpelt.

Aanmelden

Ondernemers uit de gemeente Medemblik die duurzaam besparen op aardgas of innoveren op een van de duurzaamheidsthema’s kunnen zich opgeven voor de wedstrijd. Uiteraard spoort de gemeente ook inwoners aan om bedrijven van vrienden of bekenden op te geven.

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

juni

12jun15:0017:30Workshop circulaire en biobased bouw

18jun00:0023:00Inspiratie event biobased bouwen & telen (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie circulair textiel (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie zorg (18 juni)

juli

04jul14:0018:00Expo Circulaire & Biobased maakindustrie Bouw

27jul13:3017:30Bijeenkomst: Samen aan de slag met biobased bouwen in de GWW

september

19sep12:0017:30Circulair Impact Event