CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Investeer in de toekomst; een circulair Westfriesland

WFCIRCULAIR

Ontdek tijdens de Week van de Circulaire Economie hoe je circulair geld verdient

Verminderen, hergebruiken en recyclen; het zijn drie begrippen die aan de basis liggen van een circulaire economie. Daar zetten wij ons binnen Westfriesland voor in. Maar hoe doe je dat,‘ circulair ondernemen’? Ga als ondernemer mee op verkenning tijdens de Week van de Circulaire Economie. Volg de livestreams en ontdek hoe circulair ondernemen een verdienmodel kan worden.

Waarom circulair?

Grondstoffen dreigen op te raken. Dus moeten we er zuinig op zijn en ze steeds opnieuw – circulair – gebruiken. Als regio Westfriesland werken we samen met de provincie aan de doelstelling om de verspilling van grondstoffen in onze economie te verminderen en in 2030 50% van het afvalmateriaal terug te brengen naar oorspronkelijke grondstoffen. Zo komen deze stoffen weer beschikbaar voor ondernemers en voor de productie van nieuwe goederen. In 2050 wil Nederland circulair zijn.

De Week van de Circulaire Economie

In de landelijke Week van de Circulaire Economie (1 t/m 5 februari) organiseert regio Westfriesland in samenwerking met gemeente Alkmaar een serie informerende en inspirerende livestreams over circulair ondernemen. Ondernemers en experts gaan in deze livestreams met elkaar in gesprek. Ondernemers vertellen welke circulaire stappen zij hebben gezet en hoe zij die rendabel maken. Want de circulaire economie is niet alleen noodzakelijk vanuit milieuoogpunt, het biedt ook kansen. Kortom, ben je benieuwd wat circulair denken en doen voor jouw bedrijf kan betekenen en wil je mee gaan draaien in de circulaire economie? Kijk dan naar en chat mee in de livestreams.

 

Houd www.circulairwestfriesland.nl in de gaten voor het laatste nieuws over en deelname aan de livestreams. De uitzendingen vinden elke werkdag plaats om 12.00 en 14.00 uur. De onderwerpen variëren van inkopen en aanbesteden tot geld verdienen en textielverwerking op circulaire wijze. De Westfriese Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Duurzaam Ondernemend West-Friesland. De livestreams zijn mogelijk gemaakt door de gemeenten Koggenland, gemeente Opmeer, gemeente Medemblik, gemeente Hoorn, West-Friese Bedrijven Groep (WBG), Rabobank West-Friesland, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Omgevingsdienst NHN.

 

 

Datum Tijd Programma
MA 1/2 12.00 uur Ondernemers produceren circulair energie: Een business case die
werkt!
14.00 uur Duurzaam groeien: Tips & tools voor circulair ondernemen
DI 2/2 12.00 uur Circulair boert goed!
WO 3/2 12.00 uur Masterclass Circulair Inkopen: Inkoopinzichten van insiders
14.00 uur Circulair Textiel: Ondernemers pak je kans in deze keten!
DO 4/2 12.00 uur Circulair Geld verdienen; deze ondernemer doet het!
VR 5/2 12.00 uur Circulair Renoveren & Ontwikkelen: Het pionieren voorbij

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

juni

12jun15:0017:30Workshop circulaire en biobased bouw

18jun00:0023:00Inspiratie event biobased bouwen & telen (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie circulair textiel (18 juni)

18jun00:0023:00Kennissessie zorg (18 juni)

juli

04jul14:0018:00Expo Circulaire & Biobased maakindustrie Bouw

27jul13:3017:30Bijeenkomst: Samen aan de slag met biobased bouwen in de GWW

september

19sep12:0017:30Circulair Impact Event