CirculairWestfriesland.nl | Samen naar een circulaire economie in Westfriesland

Zwembad De Zeehoek in Wervershoof wordt circulair gesloopt

zeehoek_circulair

WERVERSHOOF – De gemeente Medemblik heeft het initiatief genomen om zwembad De Zeehoek circulair te gaan slopen. Inmiddels is er een materiaalinventarisatie gemaakt door Meijs Ingenieurs en wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een sloopplan. De locatie zal verder ingezet gaan worden voor woningbouw en is onderdeel van een groter planologisch geheel.

“We zien op hoofdlijnen al materialen en stoffen die een grote kans bieden voor hergebruik. Daarbij is te denken aan bakstenen en de mooie hoeveelheid aan hout. Interessant is het om te kijken wat er mogelijk is met de zaken die je zoal tegenkomt in zwembaden zoals lockers en de materialen van kleedhokken. De creativiteit van de te selecteren sloper kan daarbij wel eens van pas gaan komen.”

Stimulans

Voor dit project geld dat de Deal Circulair Slopen van de provincie Noord Holland en Circulair Westfriesland een goede stimulans is geweest. De gemeente gaat als opdrachtgever nu voor het eerst een dergelijk traject aan en zal de leermomenten zeker weer meenemen naar volgende projecten. Samen brengen wij de circulaire economie weer een stap verder.

Foto via Meijs Ingenieurs

Verschilmakers

Laat u ook inspireren door onze verschilmakers.

september

10sep09:3012:00GO-NH Growth sessie

11sep10:0011:00GO-NH Growth (sessie voor gemeenten)

19sep12:0017:30Circulair Impact Event

19sep12:0017:30Circulair Impact Event

oktober

10okt09:3013:00GO-NH Growth (Symposium mestbewerking)

10okt14:0017:00Verder in de Zorg - Circulaire initiatieven en inspiratie voor de Zorgsector

25okt10:0012:30GO-NH Growth (kennistafel teelt voor bouw)