Westfriesland koploper in hergebruik van agrostromen [geannuleerd]

Westfriesland koploper in hergebruik van agrostromen [geannuleerd]

Meer..

To Be Confirmed

Clusius Lab

Blauwe Berg 1, 1625 NT Hoorn

Georganiseerd door

Gemeente Hoorn ism bedrijfsleven en het groene onderwijs

15 bezoekers

Dit event is geannuleerd

Omschrijving:
Jaarlijks worden miljoenen tonnen voedsel verspild door doordraaien, afkeuren, retour zenden en weggooien van nog eetbare producten. Ook komen er net zoveel tonnen agrarisch restmaterialen vrij tijdens en na productie en bewerking. Zonde! Gelukkig groeit landelijk het aantal initiatieven om deze producten via de weg van de circulaire economie alsnog te verwaarden. Uit onderzoek blijkt dat in de agribusiness enorme kansen voor innovatieve ondernemers liggen om agrostromen te hergebruiken. Dit betekent ook volop kansen voor de regio Westfriesland met onze agribusiness. We staan in deze bijeenkomst daarom stil bij de mogelijkheden voor u als ondernemer waar het gaat om het hergebruik van agrostromen. We delen best practises en verkennen met elkaar de kansen voor onze regio.

What’s in it for you?

De omvangrijke en diverse agri sector in Westfriesland en omgeving biedt kansen voor ondernemers en investeerders in de circulaire economie.

  • Je ontdekt welke kansen er zijn om nieuwe waarde toe te voegen aan agrostromen door circulair te denken en te doen.
  • Je maakt kennis met reeds bestaande initiatieven in NL
  • Deze bijeenkomst is een uitgelezen kans om ideeën op te doen en een relevant netwerk te ontmoeten.

 

Programma:

15:45-16.00 uur:              Inloop

 

16:00-16.05 uur:              Opening door Nico Verduin, voorzitter LTO regio West

 

16:05-16.25 uur:              Presentatie Susan Albers, beleidswerker landbouw van de Provincie N-H, over de resultaten uit onderzoeken van de TU Delft naar toekomstig hergebruik reststromen uit de agrarische sector  en de Voeding- en Genotmiddelensector (VGI)

 

16:25-16.45 uur:              Presentatie Toine Timmersmans, expert voedselverspilling WUR bij Wageningen Universiteit, over de activiteiten van de Taskforce Samen tegen Voedselverspilling en de Verspillingsfabriek in Veghel.

 

16:45-17.05 uur:              Presentatie door Ad van Vugt, initiatiefnemer Quisquilae en duurzaam ondernemer. Ad onderneemt in een algenkwekerij waar door toepassing van algen de nadelige effecten van chemische middelen in de land en tuinbouw wordt gereduceerd. Daarnaast is Ad ook betrokken bij Exter in Zaandam waar uit plantaardige reststromen vleessmaken worden geproduceerd.

 

17:05-17.30 uur:              Met elkaar in gesprek: welke kansen zijn er in Westfriesland?

 

17:30-18:00 uur:              Netwerkborrel & matchmakingCirculair Westfriesland organisatoren: